Page 1 of 1

error when compiling

Posted: Fri Jan 14, 2022 1:26 pm
by temisnet
Sometimes the error below occurs:

The compiler appears to have crashed or quit unexpectedly.
It will be restarted.
Please report the conditions that caused this as a bug.

Can someone help me?

Re: error when compiling

Posted: Sat Jan 15, 2022 12:49 pm
by plouf
in general it does not happens to others
so you must determine what these "sometimes" have in common

as long as it is not constant, not too much can be done to be helped

Re: error when compiling

Posted: Fri Jan 21, 2022 2:27 pm
by temisnet
I'm putting images in base64 to compile on android, each image I created an include, there are more than 100 images, when I add an include I compile, I add one more and compile until I complete all of them, I don't give the error, but if I give a control+c in the name of all and control+v gives some internal bug that this happens.

Re: error when compiling

Posted: Fri Jan 21, 2022 7:59 pm
by plouf
so firstly compilers crash when compiling android app ?

secondly, if you handwrite all image adresses, it compilers
fails only when you copy/paste the list in SB editor, correct?

Re: error when compiling

Posted: Fri Jan 28, 2022 1:06 pm
by temisnet
When I put the includes by hand I can compile for android.
It fails when I copy the list and fails when I restart the pc and open the sb file, then I have to do it all again one by one.

Re: error when compiling

Posted: Fri Mar 18, 2022 9:22 pm
by temisnet
Can someone help me with this error, it's very complicated here.

Re: error when compiling

Posted: Sat Mar 19, 2022 3:43 pm
by plouf
so if you handwrite 100 times by hand its ok? very important answewer to track issue if its SB bug or some transfering misleading/typo error

have you test the original file if its in utf format?
haev the "list" somewher to copy here too ?

Re: error when compiling

Posted: Wed Apr 20, 2022 5:29 pm
by temisnet
I believe that the error has to do with a utf8 line break, something like that because if you put each include by hand one by one, it doesn't give the error if you close the code without error and open the error, if you paste several includes it gives the error.

Re: error when compiling

Posted: Fri Apr 22, 2022 2:21 pm
by hoerbie
Never had this problem, but I only load all graphics from server to the app when its starting.

Did you try different settings under "Preferences" -> "Compiler" -> "Default" of the "Sourcefile Text encoding" and "Sourcefile Newline format" ?

Re: error when compiling

Posted: Fri Apr 22, 2022 3:05 pm
by plouf
as long as it does provides a Minimun reproducable code, there isnt any change for anyone to see IF he has done any mistake,

Neither, if a bug exist, to be fixed (when times come...)