Just starting out? Need help? Post your questions and find answers here.
User avatar
SinisterSoft
 
Posts: 77
Joined: Sun Apr 06, 2014 11:41 pm
Location: Preston, UK

404 error on compile run

by SinisterSoft Mon May 18, 2020 11:36 am

Previous versions and the betas for 2.31 worked fine. The latest version though generates the code, opens the browser to: http://127.0.0.1:9080/SpiderBasic_Compilation0.html then displays "404 Not Found"

Anyone else having the same issue?
Fred
Site Admin
 
Posts: 1298
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:51 am

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by Fred Mon May 18, 2020 1:26 pm

Do you have something in "Compiler Options - Compile/Run - Web server address' field ?

Could you try to restart your computer, may be the old install was still having a webserver running
User avatar
SinisterSoft
 
Posts: 77
Joined: Sun Apr 06, 2014 11:41 pm
Location: Preston, UK

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by SinisterSoft Mon May 18, 2020 1:28 pm

That field is empty.

Restarted SpiderBasic, same issue. Restarted compiler, same issue.

Can try restarting the computer in a few minutes, but it was a fresh boot from switched off this morning (first time starting the basic this boot was on the new update).
Fred
Site Admin
 
Posts: 1298
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:51 am

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by Fred Mon May 18, 2020 1:32 pm

We will need more feedback, it seems to run fine here
User avatar
SinisterSoft
 
Posts: 77
Joined: Sun Apr 06, 2014 11:41 pm
Location: Preston, UK

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by SinisterSoft Mon May 18, 2020 1:48 pm

I tried rebooting, SB was the first thing I ran - same issue. Also tried Edge as the default browser, same issue.

Where are the files normally generated to test? - I can check to see if anything is written.
Fred
Site Admin
 
Posts: 1298
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:51 am

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by Fred Mon May 18, 2020 1:52 pm

Should be in the 'tmp' directory
Fred
Site Admin
 
Posts: 1298
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:51 am

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by Fred Mon May 18, 2020 1:52 pm

May be an antivirus/defender issue ?
User avatar
SinisterSoft
 
Posts: 77
Joined: Sun Apr 06, 2014 11:41 pm
Location: Preston, UK

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by SinisterSoft Mon May 18, 2020 2:22 pm

I deleted and reinstalled SpiderBasic (just in case), I also cleared the temp folder (just in case). I then ran SpiderBasic and compiled, a single file was added to the temp folder, I've included a screenshot.

Image

Any ideas?
User avatar
SinisterSoft
 
Posts: 77
Joined: Sun Apr 06, 2014 11:41 pm
Location: Preston, UK

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by SinisterSoft Mon May 18, 2020 2:30 pm

I also tried it with Microsoft protection turned off, same result.
User avatar
SinisterSoft
 
Posts: 77
Joined: Sun Apr 06, 2014 11:41 pm
Location: Preston, UK

Re: 2.31 final: 404 error on compile run

by SinisterSoft Mon May 18, 2020 2:43 pm

The examples run fine. My code though shows a 404 error (it worked in the previous versions).
Return to Coding Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests