Found an issue in SpiderBasic ? Please report it here !
StoneOakvalley
 
Posts: 33
Joined: Tue Apr 05, 2016 2:14 pm
Location: Norway

2.30: Webgadget does not work anymore

by StoneOakvalley Mon Dec 02, 2019 10:47 pm

If OpenWindow(0, 0, 0, 600, 300, "WebGadget", #PB_Window_SystemMenu | #PB_Window_ScreenCentered)
WebGadget(0, 10, 10, 580, 280, "http://www.spiderbasic.com")
EndIf

In FF 70.0.1 I get error
TypeError: e.indexOf is not a function

In IE11
TypeError: Object doesn't support property or method 'indexOf' TypeError: Object doesn't support property or method 'indexOf'

The window will open, but not content is shown.

This worked fine in SB2.21
Registered owner of PureBasic and SpiderBasic :-) Good stuff!
User avatar
Peter
 
Posts: 657
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:17 pm
Location: 127.0.0.1:9080

Re: 2.30: Webgadget does not work anymore

by Peter Tue Dec 03, 2019 7:29 am

Confirmed.

@Fred: That's because of the switch to jQuery 3.

see: https://stackoverflow.com/questions/37751179/jquery-3-0-window-loadfunction

Greetings ... Peter
munfraid
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 24, 2018 1:33 pm

Re: 2.30: Webgadget does not work anymore

by munfraid Tue Dec 03, 2019 1:34 pm

Yes, confirmed.

This is also strange. The second debug message doesn't appear at all...

Code: Select all
If OpenWindow(0, 0, 0, 0, 0, "Test", #PB_Window_Background)
 
  Debug "Before"
  WebGadget(0, 0, 0, 600, 400, "https://spiderbasic.com/")
  Debug "After"
 
EndIf
User avatar
Peter
 
Posts: 657
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:17 pm
Location: 127.0.0.1:9080

Re: 2.30: Webgadget does not work anymore

by Peter Tue Dec 03, 2019 1:53 pm

munfraid wrote:This is also strange. [...]

This is because the WebGadget causes a JavaScript error that interrupts further processing of the code.

Greetings ... Peter
munfraid
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 24, 2018 1:33 pm

Re: 2.30: Webgadget does not work anymore

by munfraid Tue Dec 03, 2019 3:25 pm

Peter wrote:This is because the WebGadget causes a JavaScript error that interrupts further processing of the code.

I see... that's why the compiler doesn't complain, just the code execution in the browser fails.
Thanks, Peter!
Return to Bugs Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests