Found an issue in SpiderBasic ? Please report it here !
User avatar
J. Baker
 
Posts: 17
Joined: Tue Dec 23, 2014 11:58 pm
Location: USA

OS X - Create App... Web

by J. Baker Tue May 28, 2019 7:22 pm

This was tested using "Screen.sb".

If I Compile/Run, all is fine. If I export to Web, "Spider.png" fails to load. I have copied both the "Data" and "spiderbasic" (libraries) folder into the same folder (Desktop) as the html and js files that were created. What I do see is the blue background and black game screen, with debugger. I also tried using the full url link to the image but I just get the same result.

Any thoughts?
www.posemotion.com

Mac: OS X 10.13.6 / 1.4GHz Intel Core 2 Duo / 2GB 1067MHz DDR3 / Nvidia 320M

PC: Win XP & Win 7 / AMD Athlon 64 4000+ / 3GB 333MHz DDR / Nvidia 720GT
User avatar
Paul
 
Posts: 50
Joined: Wed Feb 26, 2014 6:46 pm
Location: Canada

Re: OS X - Create App... Web

by Paul Tue May 28, 2019 9:18 pm

SpiderBasic doesn't copy over your app resources so if you have graphics in a folder called "Data", you must copy that folder with its contents to the folder that is created when you use Compiler/Create App/Web

Also, so I don't have multiple copies of SpiderBasic's javascript files, I place a single copy of SpiderBasic/Libraries/javascript into a folder on my server called sbresources and then in the "Spider Basic Libraries Path" when creating app I put ../sbresources so my create for web screen would look like...
Image

Note: Be prepared for a little frustration due to SpiderBasic being more like a beta than a production release ;)
Return to Bugs Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests